Dylan Leblanc (US) and A Neil Young-tribute

Datum/Tid
lördag, augusti 18, 2018 - 00:00


Dylan Leblanc (US) and A Neil Young-tribute
Världens bästa kväll – A Tribute to Neil Young och Dylan LeBlanc!
 
Lokala akter tolkar Neil Young mellan 17-21.30 och 22.00 går Muscle Shoals och Nashvilles nästa stora stjärna, Dylan LeBlanc på scen.
 
Nyhet på menyn: plankstek. Oxfilé alt lax inkl salladstallrik
———————————————————————————-
 
Dylan Leblanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten ‘Paupers Field’ på anrika Rough Trade. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning; countrylegenden Emmylou Harris gäst-inhopp på ‘If The Creek Don’t Rise’. Det var den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska ”Heartbreaker”. Talangen är den ultimata kombinationen av arv och miljö, då Dylan är uppväxt med en far som arbetade som session-musiker i legendariska Muscle Shoals studion.
 
Hyllade uppföljaren ‘Cast The Same Old Shadow’ befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter.
 
Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet så skrev han också ett nytt album. ‘Cautionary Tale’ gavs ut i början på 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.
 
Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang så gjorde han ett efterlängtat återbesök i Skandinavien sommaren 2017 tillsammans med nya kombandet The Pollies. Bland annat han de med en bejublad spelning på nya Americana-festivalen Sthlm Americana och i sommar är han här på nytt, för en mycket längre turné – och återigen med The Pollies som backning.
 
Youtube – ‘Look How Far We’ve Come’ – https://youtu.be/xpHQwUguq70
 
http://www.dylanleblanc.com/
 
Biljetter: 300 kr hos Billetto
 
I dörren:
17-19: 330:-
Efter 19: 360:-
 
Från kl 17 serverar vi bland annat Tacosbuffé, Grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden.
 
Nyhet!
 
Plankstek. Oxfilé 289 kr alt. lax 249 kr inkl en förrättsbuffé med blandsallad, smör, bröd, dressing.
 
Kom ihåg att plankorna bör förbokas! Skicka ett PM eller sms: 076-1260806 alt ring 090-13 55 88
 
Boka bord i tid. Vi ses på Droskan!