Dawn Landes (USA)

Datum/Tid
torsdag, april 23, 2020 - 20:30


Dawn Landes (USA)

Make it Sound och Northern Trail presenterar stolt: Dawn Landes

Dörrar och middag: 17.00
På scen 20.30 (1 * 75 min)
Stängning: kl 22.00

Biljetter förköp 180 kr + förköpsavgift
I dörren: 220 kr (från kl 17.30)

Förköp: Billetto.se och Burmans Musik i Umeå.

Du är 18 år eller i målsmans sällskap

Kentucky-bördiga sångerskan och låtskrivaren Dawn Landes har genom karriären utforskat diverse olika musikaliska spår och blandat indie-rock, alt.country, folk med artist-samarbeten med bland andra Sufjan Stevens, Bon Iver, Will Oldham och Norah Jones.

Med senaste fullängdaren ‘Meet Me at the River’ har hon hittat hem, både privat som musikaliskt i Nashville, och skivan som producerats av legenden Fred Foster (Roy Orbison, Merle Haggard, Willie Nelson, Dolly Parton) var ett av 2018 års bästa album.

Dawns smarta, roliga texter ihop med hennes mjuka, klara röst backad av ett retro-country sound är omöjligt att värja sig mot. Under 2019 har hon även gett ut mini-albumet ‘My Tiny Twilight’, en samling folk-sånger som har en mer lekfull approach och lättsammare tematik, då de inspirerats av utmattningen, kärleken och förvirringen som följt med födseln av hennes dotter.

Sommaren 2019 var första gången hon var här, när hon var del av Sthlm Americana, men till våren 2020 är det dags för ett första besök för egna spelningar med fullt band

I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jamesons Irish Whiskey och Studieförbundet Bilda