Make it Sound och 28 Booking presenterar Luke Elliot (USA)

Datum/Tid
lördag, november 28, 2020 - 21:15


Make it Sound och 28 Booking presenterar Luke Elliot (USA)

Make it Sound och 28 Booking presenterar stolt: Luke Elliot

Exklusiv konsert för max 100 gäster. Du behöver vara 18 år eller i nykter och städad målsmans sällskap.
Droskan serverar kylda drycker och underbar middag om man vill komma innan. Boka bord i tid på 090-13 55 88
Förköp 150:- plus avgift 16:-
http://billet.to/s/c9XpiUI
Dörren: 200:-
_______________________________________
Aftonbladets journalist Per Bjurman utsåg nyligen Luke Elliots debutalbum ”Dressed For The Occasion” till ett av 2010-talets 30 bästa album.

Det nya albumet ”The Big Wind” blev genast lika hyllat när det släpptes i april och fick bland annat av betyget 5 av 5 i Rolling Stone Magazine och 4 av 5 i klassiska magasinet Mojo. ”The Big Wind” har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till

Tom Waits och Nick Cave. Samtidigt är produktionen, förutom filmisk, modern på ett elegant sätt.

Luke Elliot har samlat på sig en stor mängd fina jämförelser med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James och PJ Harvey. Hans närmast filmiska musik är både elegant och jordnära och framförs med djärv känslighet, poetiska texter, kusliga, episka berättelser och en röst som utsöndrar sårbarhet med mycket patina.
Luke Elliot har tidigare släppt en EP, samt debutalbumet ”Dressed for the Occasion”, som producerades av indie-ikonen John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Albumet blev vida kritikerhyllat.
Luke är född och uppväxt i New Jersey, men hans utveckling som artist har skett i hela tri-state-området (New York, New Jersey och Connecticut). Vid det här laget har Luke profilerat sig som artist på en internationell nivå och har turnerat mycket i USA, Australien samt europiska länder som Tyskland, Österrike, Grekland, Schweiz och Norge.
I väntan på att Luke kan turnera med sitt band återvänder han nu till Sverige för en unik soloturné.
När Luke Elliot spelade i Sverige 2018 kallade Kvällspostens Olle Berggren spelningen ”HISTORISK MALMÖKONSERT” med versaler, och fortsatte “Vi kan ha upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”.
Missa inte chansen att uppleva denna hyllade artist live när han äntligen återvänder till Sverige!
I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jamesons Irish Whiskey och Studieförbundet Bilda