Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Datum/Tid
lördag, oktober 22, 2022 - 21:00


Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Blues i samarbete med Umeå Bluesförening (mer information kommer)!

Den pågående turnén “Best of Tour 22” beskrivs så här:

Det som gör Thorbjørn Risager & The Black Tornado unika, förutom Thorbjørns ”larger than life voice” (citat från BluesWax, USA) och deras starka och dynamiska scenshow, är sättet de blandar element från en handfull genrer – blues, rock, soul, roots, americana, funk… De kokar helt enkelt en ”soul stew” där de använder sitt alldeles egna och unika recept. De har serverat den på en bra bit över 1000 konserter i 21 länder och även på 10 plattor, och de fortsätter outtröttligt att turnera och skriva nya låtar.

De har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow och förädlade, rytmiska blues med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik och spelar ofta för utsålda hus i Sverige, Danmark och Tyskland.

Dan Aykroyd aka Elwood i Blues Brothers presenterade bandets förra platta så här i sitt radioprogram: ”The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965”