Andrew Combs (USA)

Datum/Tid
lördag, januari 19, 2019 - 21:00


Make it Sound presenterar stolt den talangfulla singer/songwritern Andrew Combs

Dörrar öppnar kl 17.00

På scen:
Umeå Pop- och rockkör: ca kl 20.30 – 21.00
Charlie Whitten: ca kl 21.10 – 21.40
Andrew Combs: ca kl 22.00 – 23.30

Eat to the Beat! Kom före 19.00 och käka middag – fri entré till konserten

Andrew Combs, en Dallas-fostrad sångare och låtskrivare som numera är bosatt i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana.

På hans senaste EP, ‘5 Covers & A Song’, delar Combs med sig av fem tolkningar på låtar som gjort ett avtryck på honom på ett eller annat sätt genom åren – och avslutande ‘Expectations’ som skrivits tillsammans med Sarah Siskind. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till sitt själv-sökande tonårs-jag, medan Loudon Wainwright III’s ‘4×10’ representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man. Lucinda Williams och Blake Mills har inspirerat som låtskrivare, arrangörer och ordsmeder.

De två senaste fullängdarna ‘All These Dreams’ och ‘Canyons of my Mind’ har gett honom bredare internationell uppmärksamhet, och han har jämförts med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes Van Zandt och Harry Nilsson. Genom dessa båda album har den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för, nu fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu också delar med sig av sina musikaliska influenser.

I Januari är han tillbaka i Skandinavien för en rad duo-spelningar.

Biljetter: 300 kr (plus förköpsavgift) på Billetto.se

Studentpris: 180 kr (plus förköpsavgift) endast med giltigt studentleg

I dörren: 350 kr (från kl 19.00)

Omnipollo Guest Bar

Från kl 17 serverar Droskan bland annat Tacosbuffé, grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden.

Skicka ett PM till Droskan alt ring 090-13 55 88

Boka bord i tid. Vi ses på Droskan!

I samarbete med Studieförbundet Bilda och Omnipollo