Bill Kirchen (USA) & The Hounds

Datum/Tid
onsdag, mars 6, 2019 - 19:30


Vi välkomnar levande legenden Bill Kirchen & The Hounds (Nick Lowes bassist Paul Riley & Malcolm Mills, trummor).

Som gitarrist har han kallats ”Titan of the Telecaster”, ”Twangbender” & ”Fenderbender”. Hans musikstil beskrivs som ”Dieselbilly”, en mix av Country, Blues, Rockabilly, Western Swing och Boogie Woogie.

Bill Kirchens första stora band Commander Cody & His Lost Planet Airmen var samtida med Allman Brothers och Grateful Dead i San Francisco och bidrog verksamt till att Outlaw Country-scenen introducerades i början av 70-talet när namn som Waylon Jennings & Willie Nelson blev hjältar.

På 80-talet när Bill höll till i Washington verkade han på en scen innehållande namn som Link Wray, Danny Gatton, Roy Buchanan, Tom Principato & Jimmy Thackery.

Efter Commander Cody ledde Bill bandet Moonlighters. Nick Lowe producerade en av deras skivor och sedan dess har de ofta spelat och samarbetat i studio och på scen. Detta har även lett till jobb med Geraint Watkins, Elvis Costello & Paul Carrack.

Numera är Bill Kirchen Austin-baserad och senaste albumet ”Transatlanticana” är inspelat tillsammans med kompisen Austin De Lone. De Lone är känd för att ha tagit sitt amerikanska band Eggs Over Easy till London (ca 1970) och där varit det band som drog igång Pubrock-scenen.

På scen: kl 19.30 (1 set * 75 min)
Stängning: kl 22.00

Ålder: 18 år
Entré: 250 kr från kl 17.30
Biljetter: 210 kr + avgift
Förköp: Burmans Musik i Umeå