Björkarnas Stads Trubadurfestival 2023

Datum/Tid
fredag, augusti 11, 2023 - 17:00


Björkarnas Stads Trubadurfestival 2023

BJÖRKARNAS STADS TRUBADURFESTIVAL är den senaste av Umeås festivaler som startades 2022 av Umeåbon Fredric Edin.

Festivalen är en hyllning till
våra vardagliga musikhjältar som i vått och torrt spelar veckans alla dagar för att underhålla sin publik med odödliga klassiker. Att lyssna på en trubadur brukar vara en höjdpunkt på en krog, pub eller After Ski och om sex av Umeå bästa trubadurer uppträder samma kväll så förstår man att detta kommer bli en oförglömlig kväll.

Gör er redo för årets bästa kväll på krogen och boka biljetter nu.

Förköp: Billetto.se
Entrébiljett: 195 kr + serviceavgift
Matbiljett: 395 kr + serviceavgift

Entré i dörren: 250 kr (från kl 17.00)
Stängning: kl 02.00
Ålder: 18 år

Vi har fri placering på uteserveringen. De som vill boka bord inomhus köper matbiljetter och mejlar sedan namn, telefonnummer, antal personer i sällskapet och ankomsttid.

Evelina Rolon gör en unik grej, hon spelar hårdrocksklassiker på harpa. Hon spelar även i bandet ”Ye bannished privateers”. Ursprungligen från Buenos Aires men boende i Umeå sedan flera år.

Daniel Hagman
är en glad filur och trubadur från Täfteå som har många strängar på sin lyra. Till vardags är han lärare och familjefar till två döttrar samt driver ett trädgårdsföretag. Att underhålla är kul, oavsett om det är en publik eller en blomrabatt…

Marcus Elisson
är en gitarrist och sångare som regelbundet uppträder på scener i Umeå. Ibland som trubadur, ibland med coverbanden ”Over and Out” och ”Freak out”. Marcus är bosatt i Bjurholm där han har byggt sin inspelningsstudio ”Studio Warehouse”.

Henke Baer är en rutinerad sångare och gitarrist som frilansat som musiker sedan 2010. Boende i Umeå och spelar mestadels i Västerbotten. Spelar även elgitarr med bandet “Plan B”.

Anders Hellström har en lång och brokig musikalisk bana. Det har blivit både som trubadur, i musikaler och i krogshower. Därför är repertoaren ganska bred. Numera syns Anders mestadels ensam med gitarren, men även ute på vägarna med Pepson Produktion.

Mackan & The Forever Flames
Markus Mattson med sitt Mackan &The Forever Flames är en het trio från Bygdeå. Med sina sexsträngade vänner blandar de sina egna låtar med covers.

Spelschemat 

18.00 Evelina Rolon 

19.00 Daniel Hagman 

20.00 Utdelning av BJÖRKARNAS STADS TRUBADUR STIPENDIUM 

20.20 Marcus Elisson 

21.00 Henke Baer 

22.00 Anders Hellström 

23.00 Mackan & The Forever Flames 

00.15 Marcus Elisson