Den svenska proggen med Stig Jäderberg

Datum/Tid
torsdag, oktober 20, 2022 - 18:30


En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om svenskt 70-tal

En multimediaföreställning om Musikrörelsen – Den Svenska Proggen. Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk frustration och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet – med start i Gärdesfesterna 1970 – en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.

Vi gör en resa som startar med Hansson&Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Nynningen, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler.

Vi följer hur nya alternativa oberoende skivbolag som Silence och MNW utmanar etablerade kommersiella bolag som Sonet och Metronome.
Vi får också följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar. Och så är det ju…allting går i cykler…alla epoker tar slut…något annat tar vid…
Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.

Presenteras av Stig Jäderberg.

Förköp på Billetto.se: 160 kr + avgift
https://billetto.se/…/musikrorelsen-den-svenska-proggen…
I dörren: 200 kr (Swish eller kontant) från kl 17.00
Garderob: 40 krÅlder: 18 år
På scen: kl 18.30 (120 min inkl. paus)
Stängning: kl 21.00