General Knas – Legalideng Tour vol 2 – Make it Sound, Umeå

Datum/Tid
fredag, november 1, 2019 - 22:00


GENERAL KNAS – LEGALIDENG VOL 2
(Kommer till Make it Sound i Umeå)

På scen
kl 21.00-22.00: Lokal DJ
kl 22.00-23.00: DJ Partillo
kl 23.00-00.00: General Knas och Paco
kl 00.00-01.00: Lokal DJ

Sveriges tyngsta röst! General utan armé. En av våra främsta liveartister ger sig ut på uppföljaren till hans hyllade och mer eller mindre slutsålda LEGALIDENG TOUR! Det gick inte att missa när Legalidengvågen drog in över Skandinavien i våras. Venue efter venue fylldes till bredden och höjden och aldrig förr hade Generalen varit ute med ett så starkt koncept. Redan innan tornen tog slut bestämde vi oss för att göra en uppföljare och den kommer nu!

Det finns ingen på den svenska reggaescenen som de senaste tjugo åren har turnerat land och rike runt som Generalen. General Knas slog igenom i gruppen Svenska Akademien i början på 00-talet och har sedan dess släppt fem album som grupp och ytterligare fem som soloartist. Med hits som ”12/12”, ”Som Bob Marley” och ”Hetare än lava” och samarbeten med artister som Cherrie, Syster Sol, Sizzla, Labyrint och Antonio D med många flera finns det en betydande låtskatt att ösa ur.

Tack vare publiceringar i Aftonbladet Debatt och deltagande i SVT Opinion har spåret gått mer och mer från kontroversiell artist till erkänd samhällsdebattör. Tiden är inne för Generalen. Knivskarp anarkistisk samhällskritik och spirituella kärleksbudskap levererat på högklassiga reggae och dancehall produktioner med den patenterat tyngsta basen garanterar en minnesvärd konsertupplevelse. Generalen levererar musik för oss som vägrar ge upp kampen!

2018 släpptes hans senaste soloalbum ’Reggaestrerad’, ett hyllat och tidlöst roots-reggae album som bjuder på både kärlek, tankeställare och kängor riktade åt makteliten. Under hösten 2019 åker han ut på sin tyngsta och mest genomtänkta turné någonsin. Med reggae legenden Partillo som Dj blir det Legalideng på några av Sveriges tyngsta venues! I sommar/höst kommer det dessutom fler låtar och spännande internationella samarbeten. Stay tuned!

Fredag 1/11
Dörrar: 20:00 (Live på scen från 22:00)
Early Bird (dom första 50 biljetterna) 180 SEK +  förköpsavgift
Ordinarie förköp 200 SEK + förköpsavgift
Dörren 270 SEK
Make it Sound, Umeå
Support: Support och gästartist kan trilla in, håll utkik i eventet 🙂

I samarbete med Pabst Blue Ribbon