Geraint Watkins (UK) Trio

Datum/Tid
torsdag, maj 23, 2024 - 19:30


Geraint Watkins (UK) Trio

Geraint Watkins, en walesisk sångare, låtskrivare, rock’n’roll-pianist och dragspelare, har en imponerande musikalisk karriär. Hans musikaliska karriär kan verkligen ägna sig åt en oändlig namedropping av stora namn.

Geraint Watkins har samarbetat med flera kända artister, inklusive Nick Lowe, Dave Edmunds, Van Morrison, Mark Knopfler, Paul McCartney, Roy St. John, Shakin’ Stevens och nu senast Status Quo. Under hela 1980-talet var Watkins en stöttepelare i Dave Edmunds band, både på inspelningar och turnéer med honom. Han spelade också med det stjärnspäckade Willie & the Poor Boys, tillsammans med Bill Wyman, där han sjöng på två nummer.

Dessutom är han är en mycket eftertraktad sessionsmusiker, och har arbetat med artister som Dr. Feelgood, Rory Gallagher, Andy Fairweather Low, The Fabulous Thunderbirds, The Blues Band, Box of Frogs, Stray Cats, Carl Perkins, Crazy Cavan and the Rhythm Rockers och Eric Clapton, bland andra. Hans egna solokarriär har han släppt flera album under eget namn. Det senaste albumet, ”Rush of Blood”, släpptes i september 2019, MEN nu släpps en ny platta lagomt till konserten! (ARSE IN GEAR). Finns att köpa på plats.

Watkins är även en av grundarna av The Balham Alligators, ett band som håller Louisiana-musiken vid liv på Londons pubar. Han spelar dragspel och piano med dem och bidrar till deras livliga framträdanden. Balham Alligators förtjänar sin plats i historien som ett av de bästa Cajun-musikbanden som producerats i Storbritannien. Deras liveframträdanden är ostoppbara och lämnade en outplånlig prägel på pubrockscenen och festivalkretsar i hela Europa.

På scen: kl 19.30 (75 min)
Entré: 250 kr från kl 18.00.
Stängning: kl 21.30
Ålder: 18 år.