Headline Blues Band

Datum/Tid
fredag, januari 5, 2024 - 21:00


Headline Blues Band

Två saker står ut när man ser Headline Blues Band spela. Dels en respekt för traditionen och musiken, men framför allt att det ska svänga och sprida glädje.

Den blues som bandet spelar har främst sina rötter i West Coast Bluesen, dvs en lite svängigare och jazzigare blues än den traditionella Chicagobluesen. Då pianot spelar en central roll i bandet, är det också oundvikligt att inte även inspireras av New Orleans, och den smygfunkiga Southern Soul-musik som kom på tidigt 60-tal. Repertoaren är en blandning av egen musik och låtar från andra artister, kända som okända. Det viktiga är emellertid att det svänger.

Bandets pianist, sångare och huvudsaklige låtskrivare, Johan Öhman, växte upp i Västerbottens bluesMecka, Norsjö, där bluesband kom fram som svampar ur marken på 70- och 80-talet. Efter att ha spelat i en mängd olika band i olika gener träffade han de övriga medlemmarna (Ulph Johansson, Ulf Sundqvist och Thomas Fredlander), alla rutinerade och välmeriterade musiker, och Headline Blues Band föddes.

Bandet har nu funnits i ungefär fem år, och byggt upp en trogen följarskara av bluesälskare. De har också nyligen representerat Sverige i European Blues Challenge, samt gjort framgångsrika spelningar i Spanien.

Dörrarna till Droskan öppnar 17.00.
På scen: 21.00 – 22.30

OBS! 18-årsgräns. Köpt biljett återlöses ej.


 

Förköp: Biljettcentrum.com

Arrangör: Umeå Bluesförening

Biljetter: 175 kr

Medlem Umeå Bluesförening: 150 kr

Pris i dörren: 200 kr (från kl 18.00)

Längd: 90 min

Åldersgräns: 18 år

Stängning: 00.00