Hyllningskväll till Burmans musik med Johan Airijoki och Karavan

Datum/Tid
lördag, juni 9, 2018 - 21:00


Vi hyllar Burmans Musik med en helkväll på DROSKAN.

Skivaffärsinnehavaren Stefan vänder vinyler i Dj-båset, och vi har en massa grym livemusik och annat skoj!

Vilken kväll det blir och hela överskottet från entrén går oavkortat till Burmans Musik!

Dessutom har vi två av Sveriges absolut bästa akter på besök!
————————————————————————–

Johan Airijoki (Gällivare, SE)

Han har kallats för Norrlands Bob Dylan och en Van Morrison från Malmberget. Men Johan Airijoki är först och främst sin egen.

Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.

I Johans musik hörs Norrland. Sångaren och låtskrivaren från Malmberget har ett intensivt uttryck. EPn Jag tror det handlar om att skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth. Våren 2017 släppte Johan soloalbumet Allting kommer att bli bra. Skivan mottogs med en fyra i DN och fullsatta konsertlokaler runt om i landet. Under våren 2018 är Johan aktuell med ett nytt album

Karavan (Ljusdal, SE)

Nu är dom äntligen tillbaka i stan. Senast gjorde dom succé, och har sedan blivit en riktig snackis i stan. Bandet som startade upp i Hälsingeskogarna under vintern 2015 och sedan dess har gungat höfter och svajjat lugg runt om i Sverige!

Dom blandar tunga, svängiga blues-riff och dimmiga melodier med proggig grooverock och svensk skönsång! Under hösten 2016 släppte dem sin debut-sjua på Chatterbox Production.

Gästartist Klubb Make it Sound: Tommy Rönnlund Band (Umeå, SE)

Kultbandet Tommy Rönnlund Band kommer dra av ett set under kvällen. Det texter på svenska inspirerade av ett betonggrått kuststadslandskap. Burmans-nostalgi, Nylle & Nallarna och rock’n’roll!

UFO över Lappland

Det blir instrumental, monoton, hypnotisk, kosmisk fuzzrock med ena foten i Hawkwind och den andra i Norrlands inland när Ufo Över Lappland intar scenen!

Från kl 17 serverar vi bland annat Tacosbuffé, Grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden.

Vi kommer också tidigare under kvällen värma upp med Klubb Make it Sound! Introtävling, hitta den röda tråden, gissa årtal och cover/original! Det är vad som bjuds en dryg timme framåt från 20.00 Dra ihop ett lag på max 6 pers och häng med i svängarna. För det kommer gå undan!

Vi kommer även köra en Spelling Bee för vuxna. Skriv ert namn på lapp och lägg i baljan vid scenen. Sedan drar vi några namn som får komma upp och stava till kniviga bandnamn Dessutom ett spinning wheel med Burmans Musik-frågor lite random under kvällen. Alla som vill vara i utlottningen till att komma upp och snurra med ska innan ha checkat in Make It Sound på Facebook.

Vi älskar också kreativa människor, så vi fortsätter att låta dom bästa teckningarna under kvällen vara med i en tävling Magiska priser till alla vinnare!

Från kl 17 serverar vi bland annat Tacosbuffé, Grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden. Nyhet: Högrevsburgare alternativt halloumiburgare. Måste förbokas!

Biljetter: 200 kr (180 kr + förköpsavgift)
I dörren: 250 kr från kl 17.00

Förköp på Burmans Musik i Umeå:
https://www.facebook.com/burmansmusik

Förköp på Billetto:
https://billetto.se/sv/e/johan-airijoki-w-karavan-biljetter-277607

Då har vi spelschemat klar för kvällen! Observera att tider är ungefärliga

kl 18-19.30: Stefan Nilsson (DJ)
kl 19.30: Tommy Rönnlund Band
kl 20.00: Tävling exklusivt för middagsgäster!
kl 21.00: UFO över Lappland
kl 21.30: Karavan
kl 22.15: Johan Arijokki
kl 23.45: Stefan Nilsson (DJ) plus livemusik med Tommy Rönnlund Band
kl 01.00: Stängning