[UTSÅLT!] Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb

Datum/Tid
fredag, februari 1, 2019 - 21:15


UTSÅLT! Det finns inga biljetter kvar att köpa till kvällens konsert.
Eventuellt efterinsläpp från kl 20.00, då vi släpper ett fåtal platser i dörren.

*****************************************************************************************

Mitt i vintermörkret så ställer sig Sveriges bästa musiker på Droskans scen. Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb med Ulf Stureson som support. Once in a lifetime!

Vi har Omnipollo Guest Bar och från skivspelar´n spelas svenska klassiker. Räkna med Traste Linden, Hansson De Wolfe United och Rymdimperiet.

Dörrar och middag från 17.00.

Eat to the Beat! Kom före 19.00 och käka middag – fri entré till konserten!

På scen:
21.15: Ulf Stureson
22.30: Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb

Bar-DJ kl 20-02: Henrik Lång

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb

”Erik Lundin kallade sig för en förortsgriot. Jag försöker vara en bruksortsgriot.” – Johan Airijoki

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj
2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med
Sofia Jannok och Skator.

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP

”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna.
Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina glesbygdsbetraktelser.

”Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.” -NSD

”Som en norrländsk Van Morrison eller Tim Buckley går Airijoki så djupt in i musiken att den ofta sprucket saxofondrivna grooven och hans kärva och ändå så milt inbjudande röst blir närmast

Ulf Stureson framför ”I Overkligheten”

Ulf Stureson var gitarrist och låtskrivare i Traste Lindéns Kvintett, kända för sina hejdlösa livespelningar och sina frejdiga texter, ofta med en viss humor. De upplöstes 1995.

Redan 1996 kom Ulf Sturesons första soloplatta, numera klassikern ”I Overkligheten”, som har röstats fram som en av de bästa svenska plattorna genom tiderna.

Skivan är ett sorts sorgearbete över två förlorade syskon. Den är fylld av de vackraste melodier och starka texter. En del vill jämföra dem med John Holms debutplatta. Men Ulf har definitivt ett eget tonspråk och mitt i all sorg så finns ändå en strimma av ljus och hopp.

Biljetter: 250 kr (plus förköpsavgift) på Billetto.se

Studentpris: 180:- (plus förköpsavgift) endast med giltigt studentleg

I dörren: 300:- (från kl 19.00)

Från kl 17 serverar Droskan bland annat Tacosbuffé, grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden.

Skicka ett PM till Droskan alt ring 090-13 55 88

Boka bord i tid. Vi ses på Droskan!

I samarbete med Studieförbundet Bilda och Omnipollo!