Kapten Klubb HJÄRTA Ukraina

Datum/Tid
lördag, april 30, 2022 - 20:00


Kapten Klubb HJÄRTA Ukraina
För fred, för frihet och mot förtryck. Tillsammans sluter vi upp och spelar för Ukraina.
Kapten Klubb återuppstår för en alldeles speciell kväll och bjuder på en riktig Umeåspecialité i form av satans bra lokalodlad musik.
Entré 200 kr från kl 18.00 (eller mer om du vill) Avgiften swishas direkt till UNHCR:s humanitära arbete i Ukraina. Swishnummer: 123 129 5021
———For English se below————–
Kapten Club HEART Ukraine
For peace, for freedom and against oppression. Together we stand united in support of the people in Ukraine.
Kapten Klubb is resurfacing for a very special evening and invites you to a live music show with awesome local acts.
Admission SEK 200 (or more if you want) The fee is swished directly to the UNHCR’s humanitarian work in Ukraine. Swish number: 123 129 5021
PÅ SCEN:
—————————————
VI HETER JA!
Den här kvällen står vi alla tillsammans på barrikaden mot orättvisa, förtryck och krig!
Vi ställer oss upp för solidariteten, för friheten och för kärleken!
Vi heter JA! är de norrländska kravallvispunkarna som gjort sig ett namn genom att vara för mycket alldeles för ofta! Kom med, dansa, älska och sjung med oss!
—————————————
SVINDEL
Svindel är Jan, Sam, Peter och Johannes. Musiken rotar sig i rock med influenser från blues och jazz. Svindels liveshower förmedlar mycket energi och soundet har beskrivits som svängigt, tungt och fokuserat.
—————————————
FRÅN MARS
Från Mars är ett tyngre rockband med ett mångfacetterat sound. Låtarna är en futuristisk hymn till proggrörelsen med teman som rör universums ytterkanter och norrländska urskogar. Bandet består av Edvin Berggren och William Markström på gitarr, Sandra Lindfors på sång, Joel Gerhardsson på bas, Alexander Söderlund på perkussion och Edvin Ljungberg på synt.
—————————————
CHIMÄREN
Pop, folk och visa med en dragning åt det Alla-Edvallska. Chimären bjuder in till musik som vill skava och beröra. Debutplattan Mindgame kom 2014 och efterföljdes av skivan SLY 2019.
Elina Molin – sång, Tomas Mannberg – gitarr & sång, Denise Mångsén – bas & sång, Jessica Knecht – Piano/keyboard, Thomas Nilsson – Trummor/slagverk, Samuel Nordström – Dragspel.
—————————————
ELECTRIC HAZE
Electric Haze, med medlemmar från Umeå och Övertorneå, bildades 2014.
Deras självbetitlade debut-EP släpptes 2016 och uppmärksammades i flera bloggar och webbmagasin som en lovande start för ett relativt nybildat band.
2021 släppte dom albumet ”Get In Line” som uppmärksammades i bl.a Sweden Rock Magazine och samtidigt annonserades ett samarbete med skivbolaget Idle North.
Electric Hazes texter handlar ofta om depression, ångest eller att vara utanför och missförstådd – i kontrast till musiken som andas klassisk hårdrock.
—————————————
ERA LUX
Era Lux är en svensk electronicaduo som startade 2020, inspirerade av punkens DIY-mentalitet kombinerat med den multifacetterade världen av elektronisk musik. Musiken tar skarpa svängar mellan det tunga och det drömmiga för att sen landa någonstans mellan pop och experimentell musik.
—————————————
SAGOSTUND
Tyckte du också 70-talet gick snabbt förbi? SVT barnprogram, proggen och yviga hår.
Då har Sagostund något att bjuppa dig på. För här spelas det Svensk progressiv Barn-&-Vuxenmusik med några av Umeå bästa musiker och textskrivare.
Musiken är spännande, svängig, tänkvärd, stundvis lite halvjazzig och till för både stora och små människor.
Texterna är allvarsamma och handlar om svårigheter med att vara vuxen, berättat ur ett barnsligt perspektiv.
Ångest, depression, meningslöshet i vardagen. Hur vuxna flyr verkligheten och fantiserar som barn – fast genom berusning och lust.
Roliga och innovativa perspektiv på existensens oförgängliga dysterheter, tillsammans med spralliga och tekniskt avancerade musikarrangemang
inspirerat bland annat av progg, jazz, folk, vismusik och bossanova.