Klubb vinyl presenterar: Skraeckoedlan w/ Tidal Wave

Datum/Tid
lördag, november 27, 2021 - 21:30


Klubb Vinyl & Rock’n’roll radio och Blackbird Artists med Make it Sound och Droskan presenterar stolt: Skraeckoedlan!

Du behöver vara 18 år eller i nykter och städad målsmans sällskap. Insläpp och DJ Krull från 21.30. Det blir hård rock och hårdrock.

Biljetter: 275 kr
Förköp: Billetto.se
Dörrar: kl 21.30

I dörren: 300 kr (från kl 21.30; endast Swish)
Garderob: 30 kr

På scen: ca kl 22.00 – 00.30
Ålder: 18 år
Stängning: kl 02.00
Arrangör: Make It Sound

Skraeckodlan (Norrköping, SE)
2009 hördes Ödlans vrål för första gången eka över den skandinaviska tundran, startskottet för ett av de mest ambitiösa och multidimensionella band att träda fram ur nordens skogar på senare år. Från psykedelia och progressiv rock bygger de häpnadsväckande världar fyllda av mystik och kryptozoologiska väsen, sinneslandskap i eskapismens rofyllda tecken. Deras senaste och hittills mest fulländade skapelse väntar lockande runt hörnet och kommer i februari månad att släppas lös på jorden. Eorþe

(‘Earth’)
Earth utspelar sig på 1920-talet och är ett Lovecraft-inspirerat mysterium som filosofiskt berättas genom åtta låtar. Det är en berättelse av sci-fi-författaren Nils Håkansson, specifikt skriven för att musiksättas av Skraeckoedlan. Aldrig tidigare har deras berättande tagit avstamp i ett koncept så tydligt som detta, men det suggestiva narrativ som blivit något av ett signum för bandets låtskrivande färgar historien i vacker gåtfullhet. Bandet berättar: “Det här är utan tvekan vårt mest ambitiösa projekt hittills. Det har varit en verklig utmaning att göra Nils verk rättvisa och samtidigt få låtarna att fungera som helhet och var för sig, men ihärdighet och otaliga sömnlösa nätter har resulterat i det mäktigaste vi någonsin skapat.”

Tidal Wave (Sundsvall, SE)
Tidigt i December 2019 släppte de sin debutplatta “Blueberry Muffin” som snabbt fångade lyssnare och kunde läsas om i diverse musikbloggar på webben, ofta tillägnad tyngre musik. Sammanlagt har bandet i skrivande stund över 350 000 streams på Spotify. Tidal Wave från Sundsvall spelar enligt egen utsago fuzzrock men musiken blev benämnd av Sweden Rock Magazine som ‘stonerfärgad hårdrock’ och tycks dessutom påminna om Seattle-vågens grunge. Nu vill gänget sprida blåbärsprofetian vidare som en löpeld genom landet. Förvänta er tunga riff, härligt ös och kraftfull sång.

I samarbete med Studieförbundet Bilda.