Moto Boy m/ Barnet

Datum/Tid
fredag, oktober 18, 2019 - 21:00


Make it Sound och Blixten & Co presenterar stolt – MOTO BOY med support av underbara Barnet

Vinyl DJ och videokonstnären Faux Rabbit värmer upp före livemusiken.

Vilken fantastisk kväll vi har att se fram emot 18 oktober!

Åldersgräns 18 år
Dörrar och middag från 17.00

Biljetter: Billetto.se
Ordinarie pris: 200 kr + avgift
Student 120 kr + avgift
Pensionärsrabatt: 120 + avgift

Entré i dörren: 250 kr (alla)

På scen
kl 21.00: Vinyl & Video DJ Faux Rabbit
kl 22.30: Barnet (30-40 min)
kl 23.30: Moto Boy (60 min)

kl 01.00: Stängning

Omnipollo Guest Bar

MOTO BOY

Moto Boy (Oskar Humlebo) har släppt musik sedan 2006, och 2019 är året då vi för första gången fått höra honom på svenska. Med ständiga lovord från pressen och med sin starka följarskara har han haft flera “karriärer i karriären” och låtit olika influenser ta plats på skivorna.

I Moto Boy möts skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i en självklar symbios. Allt toppat med den särpräglade och omisskännliga rösten och den androgyna framtoningen.

Singeln ”Vi kör tills vi dör” – den tredje i ordningen efter språkbytet i och med singeln “Min stora kärlek”, som släpptes i februari och under våren följts av ytterligare två spår som visar vägen mot det som i höst leder till ett helt album.

“Jag spelade den här låten live innan den var klar, de sista raderna skrevs klart på scen, i stunden med bandet, och hela låten är lite så, som att kasta sig ut utan att titta ner först.”

Under november 2018 gjorde Moto Boy tre jubileumskonserter, tio år sedan släppet av den självbetitlade debutplattan – och kort efter singelsläppet i februari gav han sig ut på en exklusiv miniturné under parollen ”Min Stora Kärlek”. Corren hyllade konserten som mästerlig, Smålandsposten sade att ”Moto Boy gav det bästa” – och till hösten är det alltså dags för honom att återigen inta scener runt om i landet.

”Jag kommer ta med mig Titte och Pikko igen på den här turnén, och ni som var på “A Decade” eller “Min Stora Kärlek”-konserterna vet hur fett det kan bli. Vi kommer spela nya skivan “Stökigt Hjärta” (som släpps i höst) från början till slut, och den här gången lägger vi ribban ännu högre, det kommer bli det bästa vi gjort”

Mer om MOTO BOY

MOTO BOY (OSKAR HUMLEBO) har kallats den omisskänliga romantikern med den ”makalösa rösten” (SONIC). När MOTO BOY dök upp på den Svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda. Hans första skivor ”Moto Boy” (2008) och ”Lost in the call” (2010) togs emot väl av musikrecensenterna och beskrevs som ”en hel gosskör i fjäderboa” (SVD) och ”ett stort Svenskt album” (DI Weekend). Hans tredje skiva ”Keep your darkness secret” (2014) spelades in i Funkhaus i Berlin med österrikiska producenten Niko Stoessl (SlikNik) och tog ett steg i en mer elektronisk, mörkare riktning.

2017 släpptes skivan ”NEW MUSIC” med ett sound i en radikalt ny riktning. Tillsammans igen med Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) skapade MOTO BOY en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och innehöll samarbeten med artister som Nina Persson (The Cardigans, A Camp), Berlin-baserade duon GRAU, svenska polarelectronika-artisten PIKKO och trummisen Christian Eigner (Depeche Mode, Dave Gahan).

Under åren har MOTO BOY också turnerat internationellt, öppnat åt artister som Whitney Houston och Smashing Pumpkins, komponerat musik till olika uppsättningar och själv medverkat i bland mycket annat ”Lubiewo – Kärleksön” på Göteborgs Stadsteater, Wermland Opera’s uppsättning av Monteverdi’s ”L’Orfeo” och den hyllade föreställningen “The feeling of going” på Malmö Opera.
Man har också kunnat se MOTO BOY som livegitarrist med band som The Cardigans och The Ark på turné i hela världen.

I år, 2019, är MOTO BOY aktuell igen med nytt material, den här gången på sitt modersmål svenska. Första singeln “Min stora kärlek” släpptes den 22a februari och gick direkt in på Spotify’s “indie highlights” spellista. Under våren släpps fler singlar som till hösten följs av ett album

BARNET
Barnet var ett hemligt band under många år. Sen slutade Barnet vara hemligt och spelade upp sin musik för andra. Då var det några som tyckte om det. Nu har dom gjort en hel skiva som inte ska vara hemlig.

Barnet bildades som duo 2011 av Frida Johansson (Kraja, Säkert!, Unravel Game) och Love Kjellsson (Moaivi, Knekke Greine) i Umeå. Sedan dess har de gjort tre EPs varav Linnea Nilsson (Kraja) anslöt på den tredje (min systers hund 2017). Musiken och texterna har oftast utgått från regler om enkelhet och andra självvalda begränsningar. Musikens grunder har alltid spelats in av bandet självt. Skivan ”Tänk på döden” är Barnets debutskiva och föddes med hjälp av att Karl Jonas Winqvist (Song a song fighter) hittat bandets musik på nätet och hörde av sig om ett samarbete.

Frida Johansson står bakom låtarna och de flesta texterna samt inspelning och produktion av grunderna i sin studio Räv och Kanin. Musiken utvecklades hos Christian Gabel (Bob hund, 1900) i studio Cobra med vidare produktion och mixning. Slutligen stod Frida Claeson från Svenska Grammofonstudion för mastering. Omslagsbilder är skapade av LisaLove Bäckman och layout av Anthony Tian. Gäster som medverkar på skivan är bland andra Iiris Viljanen, Annika Norlin, Frida Hyvönen, Anna Levander, Kraja, Jennie Ambrahamson, Karl Jonas Winqvist och Rut Fransson.

I samarbete med Pabst Blue Ribbon och Studieförbundet Bilda