Pussy Riot – Riot Days

Datum/Tid
fredag, november 15, 2019 - 21:00


Make it Sound, United Stage och Teg Publishing presenterar stolt: Pussy Riot.

En fantastisk kväll med det feministiska punk- och konstnärskollektivet plus två Djs och en massa dans, happenings och merch!

Dessutom har vi toppat kvällen med två Djs före och efter Pussy Riot – Anna Levander (Dolce) och Lina Högstöm (Skator). En magisk kväll!

Begränsat antal biljetter som finns ute nu på Billetto.se och Burmans Musik i Umeå!

Dörrar öppnar kl 17.00.
Första DJ från kl 21.00.
På scen: ca kl 22.30 – 23.30.
Stängning kl 02.00.

Biljetter: 320 kr + förköpsavgift
I dörren: 380 kr (i mån av plats)

PUSSY RIOTS FÖRESTÄLLNING RIOT DAYS PÅ SKANDINAVISK TURNÉ

”Pussy Riot är en intensiv smocka i solarplexus – och omöjlig att slita ögonen från”
Så skrev Östersunds-Posten i sin recension av Pussy Riots föreställning Riot Days som sattes upp under Storsjöyran för en knapp månad sedan. Nu är det klart att det ryska aktivist- och konstnärskollektivet kommer tillbaka i höst för en skandinavisk turné.

Bara dagar innan det var dags för festival på svensk mark greps Pussy Riots frontfigur Maria Aljochina och 1500 andra demonstranter under en protest i Moskva mot att oppositionspolitiker inte tilläts delta i lokalval. Efter två dagar i häktet släpptes hon mot en böter på 150 000 rubel.

Det feministiska punk- och konstnärskollektivet blev världsberömt efter sin protestaktion mot Vladimir Putin i Moskva 2012. En regimkritisk ”punkbön” som resulterade i fängelse för tre av medlemmarna, ovan nämnda Maria ”Masja” Aljochina, Nadja Tolokonnikova och Jekaterina Samutsevitj. En dom som under de två år de satt fängslade kritiserades hårt av omvärlden. Artister som Paul McCartney, Björk och Madonna hörde till de som slöt upp till Pussy Riots försvar.

Om tiden i fängelse har Maria ”Masja” Aljochina skrivit boken Riot Days som gavs ut på svenska i höstas. Baserat på boken turnerar Pussy Riot i år med en föreställning där punk, electronica, teater, dokumentärfoto och protest förenas. En show lika intensivt kompromisslös som Pussy Riots politiska övertygelse.

Showen har turnerat i USA och Europa till översvallande recensioner. I höst är det dags för en skandinavisk turné på 10 datum. I Sverige blir det nedslag i Stockholm, Göteborg, Lund, Uppsala, Norrköping och Umeå.

Pussy Riot – Riot Days Scandinavian Tour 2019

11/11 Bergen (NO), Landmark

12/11 Stavanger (NO), Folken

13/11 Oslo (NO), Parkteatret​

15/11 Umeå, Droskan

16/11 Norrköping, Arbis
17/11 Stockholm, Debaser
18/11 Uppsala, Katalin
20/11 Göteborg, Pustervik
22/11 Lund, Mejeriet
23/11 Köpenhamn (DK), Vega

I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jägermeister och Studieförbundet Bilda