Slowgold w/ TBA (Umeå)

Datum/Tid
fredag, december 20, 2019 - 22:00


United Stage & Make it Sound presenterar stold:
Slowgold w/ Indiekid Aurelia plus DJ Faux Rabbit
20 december, Droskan

Fest också före och efter livmusiken med DJ & artist FAUX RABBIT. Det blir en virvlande blandning av indie, alternativ rock, neo-psychedelic, dream pop, post-punk & garage. Faux TV på duken!

Biljetter: 230 kr + förköpsavgift (
Förköp: Billetto.se och Burmans Musik i Umeå
I dörren: 280 kr (från kl 19.00)
På scen: kl 22.00 – 01.00.

Du behöver vara 18 år

PÅ SCEN
Kl 20.00: DJ Faux Rabbit
Kl 21.30: Indiekid Aurelia
Kl 22.15: Slow gold
Kl 23.30: DJ Faux Rabbit

Stängning kl 01.00.

———–

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.

Du har sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Amanda har sjungit i På spåret, samarbetat med Freddie Wadling, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till DN, GP och Sonic. Men det är främst för sin egen musik och de många och hyllade konserterna som hon fått en trogen och ständigt växande publik.

Våren 2018 släppte hon sitt femte album Mörkare och 2019 vann hon en grammis för årets Singer/Songwriter.

Albumet ”Drömmar” släpptes på Playground i februari 2017 och är Slowgolds fjärde fullängdsalbum. Titeln talar sitt tydliga språk om vad som är temat för skiva. Det handlar om att våga drömma om en bättre tillvaro. Själv drömmer Amanda om så många saker att det snurrar i huvudet ibland, och försöker samtidigt stå med båda fötterna på jorden för att inte blåsa bort.

Albumet spelades in hemma i Göteborg förra våren tillsammans med bandet och vapendragaren Christian. Amanda har haft full kontroll och förutom basen och trummorna är det hon som spelat in alla instrument. Även om det varit jobbigt med mycket känslor som pendlat mellan dålig stämning och lättnad och glädje är hon otroligt nöjd. Dom har lyckats förmedla enkelheten i låtarna tydligare.

Under 2015 släppte Slowgold albumen ”Stjärnfall” och ”Glömska”. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och hennes medmusikanter från Slowgold med som kompband.​

I december släpps en livevinyl inspelad på Nefertiti i Göteborg och under våren 2020 kommer Slowgold med ett nytt album.

Indiekid Aurelia
Domedagspop på svenska. Umeå-trion kontrasterar ödsliga ljudbilder med intima texter och dansanta rytmer, och knådar med teman såsom natur och rum. I november 2018 kom debutalbumet Meteorologen, och följs upp i höst av EP:n Huset. Bäst gör sig låtarna live och beskrivs av HYMN som “fyllda med poetiska känslouttyck och melankoliska tongångar, med lika delar gitarrpop som postrock.

I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jägermeister och Studieförbundet Bilda