The Lowdown Saints

Datum/Tid
lördag, mars 19, 2022 - 21:00


The Lowdown Saints

Konsert med Umeå Bluesförening!

På scen: ca kl 21.00 – 23.00
Paus: nej
Ålder: 18 år
Biljetter: 200 kr + förköpsavgift
Förköp: Biljettcentrum
Entré: 250 kr (från kl 18.00)
Stängning: 01.00

THE LOWDOWN SAINTS

The Lowdown Saints bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm där de agerade husband varje vecka på legendariska Jazzklubben Stampen. Detta svetsade dem samman och skapade ett sound, sväng och en energi som verkligen gick hem hos publiken! Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm`n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock`n´Roll med bandets två gitarrister i fronten!

I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet ”Hit Me Hard” som släpptes i september samma år och som fått en hel del lovord!

The Lowdown Saints består av; den rutinerade Bluesmannen & tillika sjungande trummisen Tommy Moberg som ni även hittar som hyllad frontman i band som Trickbag och The Beat From Palookaville!

Gitarristen som på bara sju år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige – Hannes Mellberg!

På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen – Felix Matthiessen!

Yngst i bandet på ståbasen hittar vi Karl Ivert som på kort tid gjort sig ett namn genom moget spel och stor musikalitet, detta har gjort att han anlitas även av andra akter som exempelvis Lisa Lystam Family Band!

Detta blir nåt alldeles extra som ni inte vill missa!

https://www.facebook.com/thelowdownsaints/