Trummor & Orgel feat. FAUX RABBIT

Datum/Tid
fredag, september 20, 2019 - 21:00


Make it Sound och Strange House presenterar stolt, TRUMMOR & ORGEL.
 
Det blir också fest före och efter livemusiken med DJ & artist FAUX RABBIT som spinner vinyler och streamar videoprojektioner
 
Se fram emot indie/alternative rock/neo-psychedelic/dream pop/post-punk/garage.
 
TRUMMOR & ORGEL
 
Med självklar lekfullhet och sitt speciella sväng skapar denna instrumentalduo en blandning av psykedelia, jazz och svensk folkmusik, med inslag av indiepop och elektronisk musik, där melodierna står i fokus. Soundet är levande, närvarande och liknar få andra band just nu.
 
Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.
 
Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet. Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin.
 
Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om oss två och inga andra, DIY-indie, vilket varit lika delar kittlande och skräckinjagande. Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet blev något vi är väldigt stolta över: en skiva som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur.
 
I samarbete med Pabst Blue Ribbon Sweden och Studieförbundet Bilda.
 
På scen: ca kl 23.00 – 00.00.
 
Biljetter
Ordinarie: 250 kr + avgift
Student: 180 kr + avgift
 
Förköp:
Billetto.se och Burmans Musik i Umeå.
 
I dörren: 300 kr (från kl 20.00)
Stängning: kl 01.00.
 
Ålder: 18 år.